Tempesta a Barcelona (Alfons Puertas)

Matinada de tempestes amb registres de fins a 90 mm al Maresme

Alberto Alcántara Actualitzat

La matinada de dimecres ens ha deixat un grapat de tempestes amb quantitats molt generoses al Maresme i al Barcelonès, a més d'imatges espectaculars, com aquesta,d'Alfons Puertas des de l'Observatori Fabra.

 

 

Tot un compendi de meteorologia mediterrània, amb un gran cumulonimbus, llampecs i, fins i tot, un embut molt visible. Segons l'Alfons, en l'observació en directe s'apreciava millor com arribava a aixecar aigua de la superfície del mar, per tant es tractaria d'una mànega marina.

No ha estat l'única mànega que s'ha vist. Les tempestes encara descarrregaven sobre el mar a primer hora, i això ha permès captures com aquestes:

 


Les tempestes han acumulat entre 15 i 80 mm al llarg de la costa central. Aquest és un recull amb algunes dades registrades fins a les 7.30 del matí en estacions del Meteocat, Meteoclimatic i l'AEMET i altres observadors com Marc Llach (@meteo_premia).

.

 

Els bombers ha rebut més d'una trentena d'avisos pels aiguats. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l'alerta del pla INUNCAT, després que hagi acabat el gruix principal de les pluges intenses d'aquesta matinada,  que no han ocasionat incidències importants. El pla queda en prealerta, perquè al llarg del dia d'avui encara hi pot haver precipitacions que poden acumular quantitats destacades (més de 100l/m2 en 24 hores) sobretot al litoral i prelitoral central.

 

 

 

 

Imatges espectaculars

Pocs fenòmens meteorològics són tan fotogènics com les tempestes nocturnes. Aquí us deixem un exemple de captures d'aquesta nit. Recordeu que podeu enviar les vostres imatges meteorològiques a la secció "Les teves fotos" del portal del temps, o compartir-les a la xarxa X amb l'etiqueta #ElTempsTV3.

(Alfons Puertas)

 

(Alfons Puertas)
Tempesta des del Maresme(Enric Navarrete)
El Prat de Llobregat(Lina Aguasca)
Tempesta vista des de Campins (Jesús Puigmartí)
Tempesta al Prat de Llobregat (Olga Caballé)
Tempesta a Viladellops (Fran Lorenzo)
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut