Matinada d'aiguats i precipitacions puntuals que superen els 100 mm durant les últimes hores

S'ha desactivat la fase d'alerta del pla Inuncat
Alberto Alcántara Actualitzat

Les situacions d'inestabilitat determinades per l'aire fred en alçada, sense fronts definits en la superfície, acostumen a portar una previsió caòtica, i just això ha passat durant les últimes hores. Divendres, les pluges més importants es van localitzar on tocava, a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. En canvi, la pluja d'aquesta matinada al prelitoral i litoral central i nord-est, ha estat molt més abundant del previst.

Tempesta de matinada a Sabadell(Jaume Cusidó)

Els patacs d'aigua de la matinada han estat força estàtics i han afectat punts de l'Alt Camp, el Vallès Occidental i Oriental, el Baix Empordà o el Maresme. A Badalona han trobat el cos d'una persona que hauria estat arrossegada per una riuada a Tiana. 
 

En alguns casos, els xàfecs han assolit una intensitat torrencial, com per exemple a Canaletes, a l'Anoia, on el Servei Meteorològic de Catalunya ha reportat 40,5 mm en mitja hora.

Protecció Civil ha obert més de 250 expedients com a conseqüència d'inundacions de baixos, riscos estructurals i incidències de trànsit.
 


Aquí teniu un mapa amb la precipitació acumulada al llarg de divendres i dissabte, fins a les 6 del matí, quan els aiguats de la façana oriental havien desaparegut. Els registres han superat els 100 mm en punts de la Conca de Barberà o l'Alt Camp.

Pluja acumulada tot el divendres 6 i fins a les 6 del matí del dissabte 7 de setembre (Diverses fonts)

Precisament, Protecció Civil ha emès un avís hidrològic a la Conca de Barberà després de les grans quantitats acumulades.

 

 

Així ha canviat el cabal del riu Francolí al municipi de Montblanc. El riu ha passat d'estar gairebé a 0 fins a assolir gairebé 1,40 metres aquesta nit. A primera hora del matí, l'aigua arribava al mig metre d'alçada.

Evolució del riu Francolí a Montblanc(ACA)

 

A Tarragona, el Francolí arribava a un metre d'alçada ahir, i ha assolit una punta de 2,13 metres aquesta nit. A primera hora, el nivell arribava a 1,73 metres, segons les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

 

Trobareu imatges de les tempestes de les últimes hores a la secció de participacions del portal del temps. També per la xarxa "X" s'han reportat els aiguats i les llampegades nocturnes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut