Matí ennuvolat i xafogós a Lleida (Isa Ramírez)

Lleida registra la seva primera nit tòrrida dels darrers 84 anys

Finalment, la mínima del dia ha estat rècord per a un mes de setembre

Alberto AlcántaraActualitzat

Hem començat la setmana amb una nit xafogosa i càlida arreu, i amb un registre molt destacat: la temperatura no ha baixat dels 25,2 °C en tota la nit a l'estació de Lleida de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). És la primera nit tòrrida a la capital del Segre des que hi ha dades (1940). Així ho comentava l'observador Armando Álvarez.

 

 

Finalment, però, la temperatura mínima del dia (en 24 hores) s'ha registrat al final de la jornada: 23,2° C a les 23 hores. Ha estat el rècord en un mes de setembre. Fins ara, la mínima més alta registrada a Lleida ha estat el 18 de juliol del 2022.

La nit tòrrida d'avui no ha estat una excepció a Catalunya. S'han registrat molts valors superiors als 25 ºC al litoral central, en part de la Costa Daurada i el prelitoral sud, a banda dels valors de Ponent. S'han registrat 28 ºC a Sitges, o 27 ºC a Tarragona, Reus, Barcelona o Badalona com a xifres més destacades.

 

 

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha reportat 35 rècords de temperatura mínima del setembre en estacions amb més de 20 anys de dades.

 


La capa de núvols nocturna que s'ha mantingut en bona part de la meitat sud del país ha estat clau per frenar la caiguda nocturna de les temperatures, igual que l'entrada de pols sahariana que hem tingut durant les últimes hores. La concentració de pols baixarà de cara a demà, quan esperem un descens de la temperatura nocturna.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut