Calor nocturna a Lleida

Lleida registra la nit més càlida en 84 anys

Néstor GómezActualitzat

La calor rècord de dimarts, en què es va arribar per primer cop als 45 ºC a Catalunya, ha anat succeïda d'una nit tòrrida tant al litoral com a l'interior. Lleida ha viscut la nit més càlida en 84 anys, segons dades facilitades per Armando Álvarez, observador meteorològic de l'Observatori de Lleida.

La nit més tòrrida s'ha registrat als Alfacs, al delta de l'Ebre, amb 26 ºC, però la calor nocturna s'ha viscut amb molta intensitat a l'interior, sobretot al pla de Lleida. La temperatura nocturna a Tàrrega no ha baixat dels 25.7 ºC.

Rècord de calor nocturna a Lleida

Lleida s'ha quedat aquesta matinada a només una dècima de registrar la primera nit tòrrida des que hi ha dades. Els 24.9 ºC de temperatura mínima és la més alta dels últims 84 anys i supera l'anterior rècord de 24.0 ºC del 2 d'agost del 2001. La matinada ha estat molt càlida, de mal dormir, perquè fins a les 2.37 hores la temperatura no ha baixat dels 30 ºC. De fet, cap a les dues de la matinada ha registrat un pic de calor de 31.3 ºC. Una calor nocturna que ha anat acompanyada d'humitat a l'entorn del 65%, a diferència del litoral, on la humitat ha estat per sobre del 90%, cosa que ha permès dormir sense suar gaire.

La calor extrema de dimarts, la segona més alta des del 1940

El rècord de calor de dimarts es va donar a l'Empordà per efecte del vent de sud-oest, que va arribar reescalfat i que va incrementar unes temperatures ja de per si molt elevades. A les comarques de Lleida les temperatures es van enfilar per sobre dels 40 ºC i es van batre rècords en 15 estacions meteorològiques de Meteocat amb més de 20 anys de dades. Destaca Castellnou de Seana, al Pla d'Urgell, amb 44.0 ºC, que van superar els 41.9 ºC de 29 de juny del 2019.

En el cas de Lleida, la màxima registrada de 43.2 ºC és la segona temperatura més elevada dels últims 84 anys, tot just darrere dels 43.4 ºC del 29 de juny del 2019.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut