L'huracà Helene deixa més de 40 morts als Estats Units

Redacció Meteo Actualitzat

El gran huracà Helene ja no existeix com a tal: dissabte al matí ja es considera un cicló posttropical, després de tocar terra a Florida divendres a les cinc de la matinada tocades (hora catalana), amb vents sostinguts de 225 km/h. Els seus efectes han estat catastròfics al sud-est dels Estats Units. Almenys 43 persones han mort i el rastre de destrucció és evident.

Efectes de l'Helene a Steinhatchee, Florida (Marco Bello)

L'Helene ha afectat Florida, Geòrgia, les dues Carolines, Tennessee i, fins i tot, Kentucky. L'huracà ha deixat un paisatge de vaixells malmesos als ports i arbres arrencats. Ha provocat esllavissades, ha inundat pobles i ciutats i ha deixat més de quatre milions d'abonats sense electricitat.

A més a més, la gran quantitat de pluja caiguda ha posat en risc la integritat d'alguna presa, com ara la del llac Lure, a Carolina del Nord. Els funcionaris del llac van notificar a la Direcció d'Emergències del Comtat de Rutherford que esperaven que l'aigua comencés a desbordar la presa, de manera que van decidir obrir comportes. En previsió d'un possible trencament, també s'ha ordenat evacuar la zona.


Molt a prop, també han hagut d'alliberar aigua a la presa de Cowans Ford. A l'est de Tennessee, el risc de trencament de la presa de Waterville ha fet evacuar la ciutat de Newport.


A Erwin, Tennessee, la policia va rescatar desenes de pacients i personal atrapats al terrat d'un hospital, després que les inundacions envoltessin l'edifici.


A la zona costanera de Steinhatchee, al nord-oest de Florida, la sobreelevació del nivell del mar va arribar fins als tres metres i va arrossegar diverses cases mòbils. A la ciutat de Tampa, es van completar gairebé una vuitantena de rescats aquàtics. Moltes carreteres estaven intransitables a causa de les inundacions.


L'Helene ha estat el 14è huracà més potent que ha colpejat els Estats Units des que es tenen registres, i el setè més fort que ha colpejat Florida, segons dades del National Hurricane Center (NHC).

Tropical Storm Risk
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut