Fort Myers Beach (Florida), el 4 d'agost

L'huracà de categoria 1 Debby toca terra a Florida i ja acumula més de 300 mm de pluja en 24 hores

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà de categoria 1 Debby ja ha tocat terra a la península de Florida, a prop de Steinhatchee, als Estats Units. Els braços exteriors del sistema tropical ja porten ventades i pluges, que han provocat inundacions i talls de llum. Els mitjans locals ja estan informant d'acumulacions superiors als 330 mm en 24 hores, per exemple a la zona de Tampa.  

Poc abans del migdia, el butlletí del Centre Nacionals d'Huracans (NHC) reportava vents sostinguts de 130 km/h. L'ull de l'huracà es desplaçava a uns 17 km/h i amb una pressió central de 979 hPa. Durant les pròximes hores, travessarà el nord de Florida i s'endinsarà als estats de Geòrgia i Carolina del Sud.

Pronòstic de l'huracà Debby (NHC)

L'NHC ha avisat de "pluges intenses potencialment històriques" durant els pròxims dies, al centre i el nord de Florida, est de Geòrgia, Carolina del Sud i Carolina del Nord. S'han emès ordres d'evacuació obligatòries per a part del comtat de Citrus, mentre que vuit comtats més estan sota ordres d'evacuació voluntària.
 


Pel que fa a quantitats, l'NHC preveu pluja d'entre 250 i 500 mm, amb pics de fins a 760 mm. L'altre risc ve de la mà de l'augment del nivell del mar, que pot inundar zones costaneres i zones properes a la costa. En el pitjor dels casos, el nivell de l'aigua pot augmentar tres metres. 

Els governadors de Geòrgia i Carolina del Sud han declarat l'estat d'emergència abans de l'arribada de la tempesta. A Florida, han mobilitzat la Guàrdia Nacional de l'estat, amb 3.000 membres en espera per donar resposta a les afectacions que provoqui l'huracà.

Fort Myers Beach, Florida, el 4 d'agost (Maria Alejandra Cardona)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut