L'huracà Beryl deixa una estela de destrucció a Saint Vincent i les Grenadines, al Carib

Les imatges són força clares del poder destructiu d'aquest huracà. Ara ha baixat a categoria 4, però fins fa poques hores tenia la màxima que pot assolir un huracà, la categoria 5.

Imatge satèl·lit de l'huracà Beryl (CIMSS)

Durant els últims dies, ha travessat les illes de Sobrevent del mar del Carib, al sud de les Petites Antilles. A l'altura de Saint Vincent i les Grenadines, la destrucció és ben palesa a les cases, els arbrers, els edificis i els vaixells. Ralph Gonsalves, primer ministre del país, ha confirmat que 905 cases de l'illa Union havien estat greument afectades pel pas de l'huracà.

 

L'huracà Beryl ha arribat a categoria 5 quan passava per sota de la República Dominicana i Haití, on també ha provocat nombrosos danys al sud de l'illa. Ara, tot i ser de categoria 4, té un poder destructiu molt gran i es dirigeix directament cap a Jamaica, on se l'espera en les hores immediates. I posteriorment, divendres, l'huracà es dirigirà cap a la península de Yucatán (Mèxic), on ja han començat els preparatius de protecció davant l'arribada imminent al país.

Beryl és un dels primers huracans de la temporada. El que estranya els científics és la rapidesa amb què s'ha reforçat, la qual atribueixen a l'escalfament global del planeta.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut