Les inundacions s'enduen un pont a Sioux Falls, als EUA

TEMA:
Meteorologia

Aquest cap de setmana de Sant Joan ha estat molt complicat a Sioux Falls, a l'estat de Dakota del Sud, on un dels afluents del riu Missouri, el Big Sioux River, ha augmentat sobtadament de cabal i ha trencat ponts i inundat zones extenses de la ciutat.

La situació ja es va anar complicant després de les pluges abundants a l'inici del cap de setmana, amb alguns descarrilaments de trens i zones inundades.

En les últimes hores, fins i tot hi ha hagut avisos de les autoritats que alguna de les preses de la zona podria estar en perill de trencar-se.

Inundacions amb crònica negra

La causa de les inundacions s'ha de buscar en la situació de pluges abundants que s'ha donat aquests dies. Van caure 178 litres per metre quadrat a l'aeroport de Sioux Falls, i 280 a Rock Rapids, en un mes de juny de pluges abundants a la zona que ja havien fet créixer els rius.

Les anteriors inundacions de la zona havien estat el 1993, molts les recorden com "La Gran Inundació", una de les més devastadores i mortals dels Estats Units, amb 50 víctimes mortals i desenes de milers de milions de dòlars en pèrdues. Aquella situació de desastre es recorda també perquè la va provocar una acció intencionada: la de James Scott, que va malmetre un dic del riu. Això va portar a les enormes inundacions i Scott encara és a la presó amb cadena perpètua, com a culpable de "provocar una catàstrofe intencionadament"

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut