Guardacostes d'Islàndia, Islandic Met Office/Almannavarnir/Björn Oddsson

Les emissions de diòxid de sofre del volcà d'Islàndia estan per sota del nivell de perill

TEMA:
Meteorologia

L'activitat volcànica a Islàndia aquest any està sent molt significativa, amb sis erupcions, l'última de les quals va començar el 22 d'agost. Aquestes erupcions han enviat grans quantitats de gasos a l'atmosfera amb un elevat contingut de diòxid de sofre (SO2) que s'han anat escampant a bona part d'Europa i també han arribat fins a la península Ibèrica.

Aquests dies es veuen mapes d'un color significativament vermell de la concentració de SO2 a l'aire que semblen alarmants. Segons informa el sistema de monitorització de l'atmosfera de Copernicus (CAMS), "les concentracions de SO2 mesurades i previstes estan per sota del llindar d'exposició recomanat de 350 μg/m3 establert a les normes de qualitat de l'aire de la UE. En conseqüència, no s'espera que el plomall tingui impactes importants en la qualitat de l'aire o en la salut de la regió afectada."

Mark Parrington, científic sènior de CAMS, ha declarat: "Les emissions d'aquest episodi no han estat prou greus com per tenir un impacte significatiu en els processos atmosfèrics globals o la salut humana, però és important documentar i fer un seguiment de cada episodi".

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut