Les cascades d'Iguaçú, desbordades davant una de les crescudes més grans mai registrades

El cabal del riu Iguaçú multiplica per 16 el cabal habitual, amb 24.000 m³/s
Redacció méteo
TEMA:
Meteorologia

Si el salt d'aigua d'Iguaçú sempre és espectacular, ara un cabal majúscul, el so, la remor, l'agitació de l'aigua i tota la seva energia creen un ambient esfereïdor quan ets a prop, tot i ser a gran distància i fora de les zones de perill.

 

Les cascades d'Iguaçú van registrar ahir un cabal 16 vegades superior a l'habitual a causa de les pluges intenses que cauen al sud del Brasil, per contra del que passa a la zona nord, que es troba davant d'una sequera històrica. Dilluns a mig matí va arribar a un cabal de 24.200 m³/s i s'espera que lentament vagi baixant. Perquè tingueu una referència, avui l'Ebre a Tortosa només en porta 83 m³/s. L'any passat va arribar a un cabal màxim de 16.500 m³/s, i el cabal més alt es va registrar al 2014 amb 43.000 m³/s. El cabal normal en aquestes dates és de 1.500 m³/s.

 

Aquest salt d'aigua és un punt d'atracció turística de primer ordre en tota la regió, compartida entre el Brasil i l'Argentina. Les autoritats del Parc Nacional d'Iguaçú, pel vessant de l'Argentina, han suspès les visites a l'àrea de les cascades fins dimecres per la crescuda del cabal del riu, que ha inundat alguns accessos i passarel·les.

El sud del Brasil ha descarregat amb ganes al sud del Brasil des de l'agost pel pas continuat de sistemes frontals que han deixat gran quantitat de pluges i han provocat inundacions a l'estat de Paraná, al Brasil. L'Institut Nacional de Meteorologia preveu que les pluges es mantinguin durant el mes de novembre per sobre dels registres habituals al sud del Brasil. Unes pluges que estan vinculades al fenomen el Niño, que provoca un escalfament de les aigües de l'oceà Pacífic i canvia els patrons de pluja a Sud-amèrica.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut