Barry aterra a Louisiana com a huracà de categoria 1

Alberto Alcántara Actualitzat

Barry s'ha convertit en el primer huracà de la temporada americana. Ha mantingut la categoria unes hores, fins que ha tocat terra al sud de Louisiana. Tot seguit s'ha degradat a tempesta tropical, amb menys de 120 km/h de vent sostingut.

Previsió

A primera hora del matí de diumenge, el Barry avançava cap al nord a una velocitat d'uns 13 km/h, amb vents sostinguts de 75 km/h. La pressió central havia pujat a 1004 hPa.

Aquesta és la trajectòria prevista pel Centre Nacional d'Huracans (NHC). El sistema tropical travessarà Louisiana i s'endinsarà a Arkansas:

Un dels perills més grans és la combinació de la marea i de la maror ciclònica, que fa que es produeixin inundacions en zones costaneres. En alguns trams del litoral s'espera un augment del nivell del mar de més d'un metre i mig. La situació anirà millorant a mesura que la tempesta s'endinsi cap a l'interior.

Pel que fa a la pluja, s'esperen acumulacions d'entre 200 i 300 mm a zones del sud-est de Louisiana i el sud-oest de Mississipí. Fins i tot, el Servei Meteorològic Nacional avisa de pics puntuals de més de 500 mm.

Aquesta gran estructura pot comportar, a més de grans quantitats de pluja i forts vents, l'aparició de tornados o mànegues marines, com la que es va gravar al llac Pontchartrain.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut