La temperatura cau més de 30 graus d'un dia per l'altre a Denver, als Estats Units

De la calor d'estiu a la neu, amb bufanda i guants, en 24 hores, un canvi radical de les temperatures

Néstor GómezActualitzat

Hi ha zones del planeta, de climes continentals, que viuen amb un fred glacial a l'hivern i una calor tòrrida a l'estiu. És el cas de Sibèria. Però els grans contrastos també es poden donar d'un dia a l'altre. Nosaltres ho tenim recent amb el canvi de temps de fa setmana i mitja.

 

Ara bé, a Denver, a l'estat de Colorado, cau la neu l'endemà d'una sufocant onada de calor. El canvi radical de temperatures es va donar en 24 hores, en passar d'un temps càlid d'estiu, de bronzejador i xancletes, a veure com la neu agafava a terra i calia recuperar peces de roba com bufandes i guants, impensables uns dies enrere. La temperatura màxima de dilluns a Denver va ser de 33 ºC i, en canvi, el dimarts es va llevar amb 2 ºC. En algunes zones, la neu va agafar i el paisatge va quedar emblanquinat o completament blanc en zones de muntanya.

 

Segons alguns meteoròlegs, aquesta podria ser la caiguda de temperatures més brusca mai registrada en un període de temps tan curt a Colorado. L'immens salt de l'estiu a l'hivern l'ha propiciat un embossament d'aire fred que s'ha despenjat des de l'oest del Canadà, anomenat explosió d'aire fred canadenc. Serà un fred efímer, perquè cap a finals de setmana s'esperen valors superiors als 25 ºC.

Abans de la gran caiguda de les temperatures, Denver portava 73 dies consecutius amb màximes superiors als 32 ºC, cosa que iguala el rècord de la ciutat

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut