La pluja de gairebé 1 any cau en 1 dia a la ciutat de Nanyang, a la Xina

Gori MasipActualitzat

Des de diumenge passat, la província d'Henan, a la Xina, es troba immersa en una situació de fortes pluges. En el cas de la ciutat de Nanyang, d'uns deu milions d'habitants, on s'hi ha registrat l'aiguat més important d'aquest 2024 del conjunt del país.

La pluja ha provocat l'atrapament de diversos vehicles i dels seus conductors, sorpresos per la força de l'aigua, i que han hagut de ser rescatats pels equips d'emergència. Les fortes pluges també han negat els camps de conreu de la regió.

Al districte de Sheqi de la mateixa ciutat, segons reporta el Servei Meteorològic Nacional, s'hi han acumulat entre les 8 del matí de dilluns i les 8  del matí d'aquest dimarts, hora local, un total de 711 mm, amb interrupcions al pluviòmetre causades per la pluja d'intensitat torrencial.

Les autoritats locals han emès un avís vermell a les zones centre i sud de la regió d'Henan, l'alerta més elevada en un sistema basat en quatre nivells. Les intenses pluges de les darreres hores també han obligat a activar l'alerta per inundació d'un total de 34 rius, que en el cas de la ciutat de Chongqing, han provocat la mort de sis persones.

 

La precipitació mitjana anual, en poc més de 24 hores

El més sorprenent de tot plegat és que la precipitació mitjana anual de la zona està al voltant dels 800 mm i, durant les darreres hores, s'ha pràcticament assolit aquest valor en un sol dia. Mentre que entre els mesos d'abril i juny aquesta mateixa regió lluitava contra un episodi de sequera important i eren les províncies més meridionals del país, les que es trobaven sota la influència de la pluja abundant, ara la situació s'ha invertit, i de quina manera!

Aquesta situació ha vingut donada per un flux d'aire càlid i humit provinent del sud-oest, que en ser directament perpendicular als relleus muntanyosos de la zona, han afavorit l'abundància d'aquestes precipitacions a la zona.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut