La Diada amb cel variable, gotellades i ambient calorós

RedaccióActualitzat

Farem un altre pas cap a un temps més insegur. L'anticicló centreeuropeu perdrà força i es desplaçarà més cap a l'est, i això afavorirà l'arribada de pertorbacions a casa nostra al llarg d'aquesta setmana. No seran grans episodis de pluja, però sí un canvi de tendència.

Sol, nuvolades i xàfecs matiners

Per començar, dilluns poden entrar algunes nuvolades de matinada, que es mourien de sud a nord. No es descarta que puguin deixar alguna gota a l'entorn del Prelitoral, i la Catalunya Central, fins cap a les 10 o 11 h del matí. Alguns xàfecs més abundants a punts de Lleida, Pirineu i Prepirineu. En general, les hores centrals del dia seran de sol o pocs núvols. A la tarda, els xàfecs apareixeran cap a l'Aran i l'Alt Pirineu, i cap al vespre arribaran núvols més compactes per l'extrem sud.

Al voltant dels 30 ºC

La temperatura continuarà sent força alta, amb un lleuger ascens de la mínima per la banda del litoral i prelitoral. De dia no farà tanta calor i arreu del país les màximes poden recular un parell de graus. Tindrem màximes de 30 a 33 ºC per Ponent, i entre 26 i 31 ºC a la resta.

 

I dimarts...

La temperatura començarà a baixar i deixarem enrere les calorades dels darrers 6 o 7 dies. Entre la tarda i la matinada esperem l'arribada de pluges que afectaran, principalment, l'oest del país. Al migdia poden caure ruixats o tempestes a l'oest de Lleida i a la Franja de Ponent. Entre la tarda i la nit, una nova tongada de tempestes avançarà pel pla de Lleida, fins a la Noguera, el Solsonès i la part de Comiols. Risc alt de tamborinades, aiguats locals i pedregades. també al Baix Cinca i al Matarranya hi pot haver tronades fortes i ploure-hi a cabassos.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut