Inundacions severes a Tòquio col·lapsen la ciutat

Han caigut entre 90 i 100 litres per metre quadrat en una hora

Nil FarrésActualitzat

Les pluges torrencials que han caigut aquest dimecres a Tòquio han provocat greus inundacions. Els danys a les infraestructures han estat notables, especialment a les estacions de tren i al sistema de clavegueram, que s'han vist desbordats per la quantitat d'aigua acumulada en una hora (entre 90 i 100 litres per metre quadrat).

A les xarxes socials han circulat tota mena de vídeos que mostren la magnitud de les inundacions. A l'estació d'Ichigaya, per exemple, l'aigua ha inundat les andanes i les vies, i ha deixat la infraestructura completament fora de servei. Una altra estació afectada ha estat la del National Stadium, on l'aigua han baixat per les escales i han trencat les persianes, forçant el tancament de l'estació.

El districte de Shinjuku també ha estat durament colpejat per les inundacions. Les línies de clavegueram han tingut una sobrepressió, cosa que ha causat que l'aigua sortís amb força pels embornals, fins al punt de fer saltar les tapes pels aires. Aquesta situació ha dificultat la circulació dels vehicles a causa de la gran acumulació d'aigua.

Les autoritats locals estan treballant per gestionar la situació i minimitzar els danys, però la intensitat de la pluja ha superat la capacitat de resposta de la ciutat. Les previsions meteorològiques indiquen que les pluges podrien continuar en les pròximes hores, fet que genera preocupació per la possibilitat de més inundacions.

Els experts adverteixen que aquests fenòmens meteorològics extrems podrien ser cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic, posant a prova les infraestructures de grans ciutats com Tòquio.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut