Greenpeace posa ulleres de busseig a l'estàtua de Colom contra el canvi climàtic
Greenpeace posa ulleres de busseig a l'estàtua de Colom contra el canvi climàtic (ACN)
Barcelona

Greenpeace posa ulleres de busseig a l'estàtua de Colom contra el canvi climàtic

Els activistes demanen a la ciutadania que "no es quedi sense fer res", que pensi, voti i actuï

RedaccióActualitzat

Diversos activistes de Greenpeace han posat aquest dissabte al matí unes ulleres de busseig a l'estàtua de Colom, situada a la plaça del Portal de la Pau de Barcelona, per denunciar "la indiferència política davant la crisi climàtica durant la campanya electoral" d'aquest 28 d'abril.

A més, han despenjat una pancarta on es pot llegir "Urgència climàtica: pensa, vota, actua". L'organització ecologista i pacifista ha reivindicat l'acció, que ha tingut lloc cap a quarts d'onze del matí durant la jornada de reflexió, a través de les xarxes socials.

 

En el seu comunicat, expliquen que les ulleres de busseig a l'estàtua són una manera simbòlica de visualitzar un dels molts impactes que el canvi climàtic ocasionarà: la pujada del nivell del mar.

"Altres impactes que patirem són: augment de les temperatures i onades de calor, efectes sobre la biodiversitat, augment d'espècies invasores, increment d'incendis d'alta intensitat, desgel, desertització o fenòmens meteorològics extrems cada cop més freqüents que provocaran també efectes sobre la salut i en sectors com l'agricultura, l'energia, el turisme o l'alimentació."

"El nostre vot de demà decideix el futur de la vida del planeta", adverteix Greenpeace, que alerta que "no podem ser indiferents" a la situació. A més, l'organització ha reclamat "responsabilitat i valentia davant la crisi climàtica".

Asseguren que Espanya és el país més vulnerable d'Europa al canvi climàtic, on la temperatura mitjana ja ha pujat 1,5ºC en les últimes tres dècades.

"Segons dades de l'AEMET tenim estius gairebé 5 setmanes més llargs que a inicis dels anys 80."

I alerten que ens queden poc més de 10 anys per actuar i evitar els impactes més perillosos del canvi climàtic.

El dia abans de l'inici de la campanya electoral van desplegar una pancarta gegant simulant una factura a les torres de Colón de Madrid amb el lema "Ens està costant la vida, ens està costant el planeta".

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut