Gran remolí de foc en el pitjor incendi de l'any a Califòrnia

RedaccióActualitzat

El pitjor incendi de l'any a Califòrnia, batejat com a "Park Fire", ha cremat més de 50.000 hectàrees i ha destruït nombroses estructures. El foc va començar la tarda del dimecres 24 de juliol, a Bidwell Park, al nord-est de Chico. De moment, no s'han reportat ferits.

Una de les imatges més sorprenents que ha deixat és la d'un gran remolí de foc. La gran majoria dels remolins apareixen en incendis forestals, quan la dinàmica interna del foc provoca grans corrents d'aire i crea columnes ascendents d'aire calent, amb cendra i foc.

Solen tenir unes dimensions de poques desenes de metres d'alçada i de pocs metres d'amplada. La durada també sol ser curta, d'uns minuts. Però, en aquest cas, estem parlant d'un remolí de grans dimensions i de gairebé dues hores de duració, segons s'estima de l'enregistrament de la càmera que ha proporcionat ALERTCalifornia | UC San Diego, cosa que fa pensar en un pirocúmul suficientment poderós com per generar fenòmens tornàdics en el seu si.


Segons la premsa local, més de 1.100 bombers lluiten contra les flames utilitzant helicòpters i excavadores per tallar les línies de foc, en un intent de protegir les cases de les zones densament poblades del nord de Chico.


La policia del comtat de Butte ha ordenat evacuacions de les comunitats rurals situades a la zona, inclosa gairebé tota la ciutat de Cohasset, d'uns 400 habitants.


Dijous, un home va ser detingut com a sospitós d'haver provocat l'incendi. Se'l va veure empenyent un cotxe en flames a un barranc dimecres a la tarda.

El "Park Fire", vist des de satèl·lit (CSUCIRA / NOAA )
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut