Forta pedregada i pluges extremes a Avairon, França

Nil FarrésActualitzat

La nit del dijous 11 al divendres 12 de juliol, el Departament d'Avairon (de la regió d'Occitània) va ser colpejat per una sèrie de tempestes violentes acompanyades de calamarsa que van causar danys materials. Diverses zones del sud de França, com el Tarn, els Pirineus i l'Alta Garona, també van patir les conseqüències d'aquestes inclemències meteorològiques.

Es van registrar pedres de la mida d'una pilota de golf, que van caure a La Sala, sense interrupció, durant deu minuts. Això va provocar la caiguda d'arbres, la destrucció de parabrises i danys en edificis comercials i residencials. També es va haver de tancar la piscina municipal per les destrosses.

Als sectors de Lurdes, Lanamesa i Capvèrn (al Departament dels Alts Pirineus) també hi van caure pedres de grans dimensions, i per les xarxes socials van circular moltes imatges de vehicles amb els vidres trencats.

Els bombers van haver de fer 217 intervencions, i sis persones van haver de passar la nit al gimnàs d'Aubinh, que es va habilitar per allotjar-hi els residents afectats. A més, uns 8.000 clients es van quedar sense electricitat, tot i que la situació ja està tornant a la normalitat de forma gradual.

En total, vuit departaments de la regió d'Occitània es van mantenir en alerta taronja durant la nit, amb tempestes que es van desplaçar cap al Gard i Erau el matí del divendres. La comunitat local, però, està ara centrada en la recuperació i la valoració dels danys, tant en habitatges com en establiments comercials i industrials. Les autoritats continuen treballant per restablir la normalitat i oferir suport a les persones afectades.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut