Enorme tornado bicolor a Dragalina, Romania

Néstor GómezActualitzat

Aquestes imatge s'han fet del tot virals durant les darreres 24 hores. Un majestuós tornado de dos colors amb aspecte aterridor.

El gran tornado es va veure a primera hora de la tarda de dimarts a Dragalina, al comptat de Calarasi. Només aparèixer, els conductors van gravar les imatges i van córrer per les xarxes socials com l'escuma, fins al punts que s'ha perdut la traça de la font original. Una de les primeres conseqüències de la formació del gran tornado la va patir un autocar. El fort vent associat al tornado va bolcar un autocar amb 39 persones, de les quals 8 van necessitar atenció hospitalària, cap de greu. A més, a una desena de cases els va volar el sostre.

El perquè d'aquest aspecte?

Els tornados neixen dels núvols, no pas de terra. En un primer moment es forma un embut, anomenat tuba, i aquesta va baixant fins a tocar terra. Els tornados es desenvolupen en supercèl·lules de tempesta amb gran inestabilitat, com va ser el cas. Un cop l'embut toca terra ja es pot dir tornado. Segons les característiques del sòl, els vents forts que xuclen creen un gran polsim del color del terra per on passa. D'aquí l'aspecte terrós de la part inferior. Aquestes imatges mostren el tornado en estat de maduresa, quan es produeixen les destrosses més importants.

Aquí teniu un recull de tweets sobre el fenomen:

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut