Els incendis continuen cremant Portugal, i amb vídeo polèmic

TEMA:
Meteorologia

Més de 100 poblacions afectades, més de 10.000 hectàrees cremades, que poden arribar a superar les 20.000, i set persones que han perdut la vida, entre elles quatre bombers, en una onada d'incendis que està afectant Portugal. Els sistemes d'emergència no donen l'abast per controlar els focs, i n'és un exemple que la majoria de les persones ferides són persones que treballaven en l'extinció.

El govern de Portugal ha catalogat la situació com a "crítica", i ha allargat la situació de perill com a mínim fins dijous. Hi ha més de 1.200 efectius treballant en l'extinció, sobretot a les zones d'Aveiro i l'àrea metropolitana de Porto. Els municipis de Sever do Vouga, Oliveira de Azeméis i Albergaria-a-Velha són els més afectats.

Sembla que diversos incendis han estat provocats --hi ha quatre persones detingudes-- en una situació meteorològicament molt complicada amb vents de l'est que arriben molt secs i càlids a Portugal. En pocs dies s'han cremat més hectàrees que en tots els altres incendis de l'any junts.

Entre el dolor i la preocupació que provoca la situació, un video d'un home llençant una burilla de cigarret en una zona d'incendi s'ha fet viral, amb més d'un milió de visualitzacions, i ha causat indignació a Portugal.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut