Els grans cumulonimbus de la tarda de dilluns

Aquesta tarda de dilluns moltes persones han pogut apreciar i fotografiar les grans nuvolades que han anat creixent amb força cap a diversos punts del Pirineu, però que, donades les seves dimensions verticals, s'han acabat veient gairebé des de tot Catalunya.

Avià (Iris Muntada)

Al migdia ja s'havien anat formant els anomenats cumulus congestus a alta muntanya, que han aparegut gràcies a les altes temperatures i a l'orografia del territori, i s'han anat desenvolupant fins a convertir-se en grans cumulonimbus amb la seva particular enclusa. Els núvols amb aquestes característiques, que aquesta tarda s'alçaven entre 11 i 12 quilòmetres, indicaven que les tempestes es trobaven en la seva fase de maduresa.

Roses (Mercedes Creus)

És per això que els xàfecs més importants han descarregat amb més força sobretot a diversos punts de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. Destaquen els 21 litres a Cambrils (Solsonès), 17 a Viliella, 16 a Martinet i els 14 a Castellar de n'Hug.

Canovelles (Abel i Ada)

Tot això és només un tast del que s'espera per dimarts i dimecres. Les tempestes fortes guanyaran terreny i arribaran a més comarques, probablement acompanyades de calamarsa, i amb el descens d'unes temperatures que quedaran, durant un parell de dies, normalitzades per l'època.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut