El temporal marítim va de baixa després de deixar onades d'uns 5 metres

RedaccióActualitzat

A part de les nevades, la borrasca Filomena ha deixat un fort temporal marítim a la costa catalana. El màxim del temporal ha estat aquesta matinada a la costa central i la costa Brava, mentre que al sud va ser dissabte a la tarda. La barra del Trabucador s'ha tornat a trencar, per quarta vegada en un any, i s'han inundat alguns camps d'arròs.


Les salines de la Trinitat han tornat a veure's afectades i perjudicades pel trencament. Ho fan en un moment especialment dolent, un dels "àlgids de la temporada", donada la demanda de sal necessària per lluitar contra el gel de carreteres.
 

Durant el període de màxima intensitat del temporal, la boia de Tarragona (Ports de l'Estat) va mesurar onades de 5 metres i mig d'alçada mitjana. Els efectes de la gregalada eren ben visibles avui al Deltebre, com podeu veure en aquestes fotografies d'Agustí Descarrega:

Temporal a Deltebre (Agustí Descarrega)

 

El temporal a la costa central i la Costa Brava

En aquests indrets, el màxim del temporal ha estat de matinada, amb registres d'onades mitjanes de 5 metres a la boia del cap de Begur. Les onades màximes han arribat a 8-9 metres. A la costa, Josep Pascual, observador de l'Estartit, estimava onades de fins a 4 metres.

Onades de fins a 4 metres a l'Estartit (Josep Pascual)


L'onada màxima que s'ha registrat a la boia del port de Barcelona ha tingut una alçada de 5,60 metres. L'alçada mitjana de les onades ha estat de 3 metres i mig en el moment àlgid. Aquest diumenge al matí, per exemple, a les platges de Vilanova i la Geltrú, al Garraf, s'han vist onades de dos metres.


El temporal també ha deixat imatges significatives a Sitges, on hi ha hagut algunes destrosses.


L'avís per onatge del Servei Meteorològic de Catalunya estarà activat fins dilluns a migdia. Encara podem tenir onades de més de dos metres i mig en alguns trams de la costa: Barcelonès, Baix Llobregat i Empordà.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut