El plàstic i el canvi climàtic ofeguen el llac Uru Uru de Bolívia
El llac Uru Uru de Bolívia és un exemple més de com la contaminació, afegida al canvi climàtic, destrueix l'entorn natural. Ampolles, contenidors, joguines i pneumàtics omplen aquest llac del departament d'Oruro, a l'oest del país. Voluntaris locals i treballadors intenten netejar-lo.

La situació del llac és dramàtica per una combinació de factors. Primer, una important sequera el 2016, que hi va reduir dràsticament el nivell d'aigua. Segon, que l'aigua està contaminada per l'activitat industrial i minera de les proximitats. Finalment, els rius que hi desemboquen hi han dipositat grans quantitats de residus plàstics durant anys.
Iniciativa de neteja
El passat dimecres, centenars de persones van recollir escombraries de la superfície del llac. Voluntaris, policies i treballadors del Centre d'Ecologia i Pobles Indígenes (CEPA) van retirar camions plens de residus.

Limberto Sánchez, enginyer mediambiental del CEPA, va explicar que a la contaminació per plàstics s'hi suma la contaminació urbana i el canvi climàtic. Com a resultat de tot plegat, el llac ha passat de tenir una extensió de 214 quilòmetres quadrats a només 30 quilòmetres de superfície d'aigua. Això vol dir que ha passat a estar a un 25-30% de la seva capacitat plena.

Els llacs de les terres altes de Bolívia són els principals llocs protegits pel Conveni de Ramsar, un tractat internacional per conservar els aiguamolls, especialment aquells que proporcionen hàbitat d'ocells aquàtics.
#AHORA》El lago #UruUru|#Oruro|#Bolivia, declarado sitio #Ramsar, es ahora un desértico basurero
Eleuterio Choque M╩ (@ELEchoqueM) April 1, 2021
📷 EFE pic.twitter.com/idPRWIy92X
L'emblemàtic Titicaca s'enfronta a la contaminació i a l'expansió de les ciutats situades a prop de la seva costa, mentre que el llac Poopó, el segon més gran després del Titicaca, es va assecar completament el 2015.
- ARXIVAT A:
- Crisi climàticaMedi ambient