Arribada de la tempesta del 6 de juliol a Alcarràs (Jordi Castany)

El Meteocat confirma l'esclafit del 6 de juliol a la zona d'Alcarràs

Alberto AlcántaraActualitzat

Després d'analitzar les eines meteorològiques i d'un treball de camp, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha confirmat que un esclafit va ser el responsable de les greus destrosses el 6 de juliol passat a les comarques de Ponent.

L'esclafit es va produir en el context d'un episodi de tempestes que van venir acompanyades de fortes ventades en molts indrets.
 

En el cas concret de l'esclafit, va afectar entre les 17.19 i les 17.44 hores els municipis de Soses, Torres de Segre, Alcarràs i Lleida. Segons l'estimació de l'SMC, hauria estat un esclafit d'intensitat IF1,5 en l'escala de Fujita, amb vents estimats d'uns 180 km/h.

La zona afectada es va estendre al llarg de 16 quilòmetres de sud-oest a nord-est i amb una amplada de tres quilòmetres. L'SMC no descarta que els desperfectes en zones properes també fossin causats pel mateix esclafit.

Arribada de la tempesta del 6 de juliol a Alcarràs (Gemma Ribes)

El pitjor embat de l'esclafit el va rebre el polígon industrial Revés d'Alcarràs, on van caure la façana i part de la coberta d'una nau industrial. També hi va haver danys en la vegetació de la zona.

Podeu trobar l'informe complet en aquest enllaç.

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut