Primer de juliol amb tempestes , Eloy Blanco

Pla Inuncat activat per pluges intenses

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui, el mes de juliol comença amb una nova tongada de pluja intensa a casa nostra. Es retira un profund solc d'aire fred en alçada, i esperem un dia amb dues fases diferents pel que fa a la pluja. En qualsevol cas, l'avís per intensitat de precipitació del Servei Meteorològic de Catalunya està activat a moltes comarques. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per pluges intenses o, fins i tot, torrencials, en superar el llindar de 40 mm en només 30 minuts.

 

On poden caure les tempestes fortes?

Serà un dia de núvols abundants en trànsit. Només cap al vespre veurem com s'imposaran les clarianes en una gran part del país, sobretot cap al sud i l'oest.

Matí amb cel cobert arreu i amb pluges a litoral i prelitoral català. Entre el migdia i primera hora de la tarda creixeran grans nuvolades amb tempestes a la Catalunya Central, el Prepirineu i el prelitoral. Hi ha possibilitat de calamarsades i fortes ventades o altres fenòmens de temps violent, com va passar dissabte.

Tot aquest moviment de les tempestes queda reflectit en l'evolució prevista, hora a hora, pel model WRF.

Temperatura cap avall

La temperatura continuarà una mica per sota del normal per a aquesta època de l'any. És més, durant les hores centrals del dia, amb el cel carregat i els xàfecs en plena ebullició, la temperatura baixarà en general respecte a la de diumenge, sobretot cap al quadrant nord-est. Només cap a Ponent esperem alguns valors de 30 o 31 ºC. Una gran part de Catalunya tindrà màximes d'entre 25 i 28 ºC.

I dimarts...

L'aire fred es retirarà i entrarà la dorsal anticiclònica. S'imposarà un temps més encalmat, tot i que no es poden descartar alguns xàfecs minsos de tarda pel nord-est. La temperatura mínima baixarà, però la diürna tendirà a recuperar-se clarament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut