El cometa del segle, el C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), ja és visible a primeres hores del matí

El cometa és visible tènuement a simple vista, però millor veure'l amb binocles
TEMA:
Meteorologia

El cometa C/2023 A3, conegut com Tsuchinshan-ATLAS per les dues entitats que el van descobrir, continua la tendència a fer-se més i més brillant després del seu pas pel punt més pròxim al Sol de la seva òrbita parabòlica que a partir d'ara l'anirà allunyant, cada dia més, del nostre Sistema Solar, per no tornar mai més.

Aquesta calor solar que li proporciona la seva màxima aproximació l'està fent brillar cada cop més; ara mateix la seva magnitud és de 3. Hi ha astrònoms que vaticinen que podrà arribar a tenir magnitud negativa, cosa que vol dir que serà visible a ull nu, i fins i tot que es podria arribar a veure a ple dia. Aquest és el motiu que alguns li hagin posat el sobrenom del "cometa del segle".

De moment, ens podem conformar de veure'l just uns minuts abans de la sortida de Sol, a tres quarts de set del matí, com una taca brillant en l'albada, mirant cap a on sortirà el Sol. Amb uns binocles es podrà veure bé la forma del cometa. Molta precaució en mirar-lo ja que en el precís moment de sortir el Sol és molt perillós utilitzar binocles enfocant-lo ja que el fet ens podria deixar cecs.

Un astrònom francès, Nicolas Lefaudeux, ha creat una simulació de la cua que indicaria que la llum del Sol il·luminarà la pols de la cua del cometa la segona setmana d'octubre, amb què hi hauria un augment sobtat de la seva brillantor que podria fer possible que el Tsuchinshan-ATLAS es veiés de dia, tal com va passar amb el cometa McNaught l'any 2007.

Jordi Fraxanet astrosolsones.com
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut