Dos tifons sacsegen la ciutat de Shanghai, a la Xina, en menys d'una setmana

Els tifons Bebinca i Pulasan han provocat inundacions importants en una mateixa setmana en aquesta ciutat de la Xina oriental

Gori MasipActualitzat

La setmana ha estat complicada pel que fa a la meteorologia a la ciutat de Shangai, a la costa est de la Xina. Dilluns, l'arribada del tifó Bebinca va causar nombroses inundacions. De fet, s'ha convertit en el més intens que afecta la ciutat dels últims 75 anys, des del 1949. Diverses carreteres van quedar tallades al trànsit i en d'altres es van establir limitacions de velocitat per seguretat. Es van haver de suspendre nombrosos vols dels dos aeroports principals, així com alguns serveis de ferri i tren.

 

Dos tifons en pocs dies de diferència

Tan sols uns dies després, dijous a última hora del dia, va arribar, tot i que en forma de tempesta tropical, el Pulasan. Tot i això també ha trencat alguns rècords històrics de pluja caiguda en un sol dia. En només sis hores es van registrar més de 300 mm de pluja a Yangjiazhai, al districte de Fengxian, o a l'estació meteorològica ubicada al parc de Nicheng, al districte de Pudong.

Amb el pas de les hores, el Pulasan s'ha anat degradant, de manera que els vents mitjans bufen a l'entorn dels 70 km/h i la pressió mínima és d'uns 1.000 hPa. Va arribar a ser de categoria 1, així que es pot considerar el catorzè tifó de la temporada. Ara, es dirigeix cap a Corea del Sud.

Trajectòria prevista de la tempesta tropical Pulasan. Font: Tropical Tdbits

Aquest divendres al matí, l'aspecte dels carrers de la ciutat era molt semblant al d'inicis de setmana, quan també van quedar negats pel pas de l'anterior cicló. Més de 110.000 persones han hagut de ser desallotjades, però, tot i els danys materials, no s'ha hagut de lamentar fins ara cap víctima mortal.

 

En declaracions al diari Global Times, el director de l'Institut d'Afers Públics Ambientals de Pequín afirma que aquests tifons es podrien intensificar de cara a aquesta tardor a causa de l'augment global de la temperatura, cosa que incrementaria l'energia i la capacitat destructiva d'aquests fenòmens. Només cal recordar el tifó Yagi, que també va tocar terra a principis de mes, i que va causar diverses morts i va deixar desenes de milers de cases sense electricitat.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut