Divendres: retorn a l'ambient de tardor, amb sol, vent i alguns ruixats

Adeu a la calorada d'un dia, la de dijous, i recuperem els valors normals de finals de setembre
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Arriben aires renovats de la mà del sistema frontal que va creuar el país dijous a última hora, i que ens ha dut una massa d'aire més freda. Diem adeu a les temperatures de 34 ºC, que igualaven els registres de finals d'agost, i recuperem l'ambient de tardor. La frescor es notarà més a última hora del dia que no pas al matí.

Temps assolellat a Verges (Àngel Galán)

Sol i alguns ruixats

El matí serà assolellat o variable, amb pas d'alguns núvols alts i mitjans, i amb restes de núvols baixos al nord de les comarques de Girona, sobretot a l'Empordà, on més resistència oferiran a trencar-se.

A la tarda, es mantindrà un cel més aviat assolellat, però augmentarà la nuvolositat als dos extrems del país, principalment al vessant nord del Pirineu. En aquest sector s'escaparan alguns ruixats, que seran en forma de neu per sobre dels 2.000-2.400 metres. Començaran per l'Aran i l'Alt Pirineu i arribaran, més dispersos, cap al Pirineu oriental. També es reactivarà algun xàfec dispers a l'interior del nord-est.

Durant tot el dia bufarà vent de mestral o ponent, localment fort durant la tarda al pla de Lleida, al Camp de Tarragona i al litoral i prelitoral central. La tramuntana bufarà forta a partir de mitja tarda a l'Empordà.

 

Descens clar de les temperatures

Les mínimes han baixat al terç nord, però han estat més altes cap al sud. Les màximes cauran de manera acusada arreu del país i les temperatures recuperaran els valors de finals de setembre, tret de la costa, on es notarà la calor, amb màximes que rondaran els 29 o 30 ºC. A la resta del país, se situaran per sota dels 26 ºC.

I el cap de setmana...

La temperatura continuarà baixant durant el dissabte, cosa que farà que l'ambient de tardor arribi a tot el país. Tindrem alguns xàfecs al nord i nord-est. Diumenge, la tramuntana desapareixerà i el temps serà més tranquil.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut