Divendres, marxa la pluja però es queden el vent i la mala mar

Arriba l'ambient plenament de tardor. Temps de recuperar les jaquetes

Néstor GómezActualitzat

El front que ens ha dut pluja durant la segona meitat del dijous s'està retirant per la costa i al llarg del dia arribarà a Itàlia. El fenomen protagonista del dia serà el vent, que bufarà fort, en especial al litoral i prelitoral central. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i onatge.

Dia de ventada (Paco Cabanes)

Recuperem les ulleres de sol

Malgrat que el dia ha començat encara amb el front sobre la façana litoral, el matí acabarà sent assolellat a la meitat est del país. Sí que tindrem  nombrosos bancs de boira i núvols baixos a les valls del Pirineu i a l'interior del país per efecte de les pluges de les darreres hores. El cel més serè el tindrem al sud del país. A partir de mig matí, entraran nous núvols alts i mitjans per l'oest.

La tarda es presentarà amb cel variable a tot el país. En el cas del vessant nord del Pirineu, el cel estarà més cobert. Tindrem alguns ruixats de tarda o vespre cap a la Vall d'Aran i, més aviat cap al vespre, pel Pirineu Oriental i, fins i tot, l'Alt Empordà. No es pot descartar algun xàfec dispers i anecdòtic pel terç oest. 

Temperatures matinals avall

L'arribada de la massa d'aire fred ha provocat un marcat descens de les temperatures a les zones de muntanya i, sobretot, s'ha notat a primera hora del matí. Hem abandonat els valors de nits tropicals dels darrers dies. Pel que fa a les temperatures màximes, la baixada es notarà clarament al Pirineu. En canvi, pujaran al pla de Lleida i al Camp de Tarragona per efecte del vent de l'oest. Les temperatures més altes de dia rondaran els 25 ºC al litoral i prelitoral.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia de sol amb alguns ruixats a les comarques de Girona, amb temperatures més baixes i un ambient més de tardor. Diumenge, cel amb més núvols, que indicaran l'arribada d'una nova tongada de pluja. Cal determinar encara si arribarà cap al vespre de diumenge o durant la matinada de dilluns. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut