Divendres, marxa la pluja però es queden el vent i la mala mar

Arriba l'ambient plenament de tardor. Temps de recuperar les jaquetes
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

El front que ens ha dut pluja durant la segona meitat del dijous s'està retirant per la costa i al llarg del dia arribarà a Itàlia. El fenomen protagonista del dia serà el vent, que bufarà fort, en especial al litoral i prelitoral central. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i onatge.

Dia de ventada (Paco Cabanes)

Recuperem les ulleres de sol

Malgrat que el dia ha començat encara amb el front sobre la façana litoral, el matí acabarà sent assolellat a la meitat est del país. Sí que tindrem  nombrosos bancs de boira i núvols baixos a les valls del Pirineu i a l'interior del país per efecte de les pluges de les darreres hores. El cel més serè el tindrem al sud del país. A partir de mig matí, entraran nous núvols alts i mitjans per l'oest.

La tarda es presentarà amb cel variable a tot el país. En el cas del vessant nord del Pirineu, el cel estarà més cobert. Tindrem alguns ruixats de tarda o vespre cap a la Vall d'Aran i, més aviat cap al vespre, pel Pirineu Oriental i, fins i tot, l'Alt Empordà. No es pot descartar algun xàfec dispers i anecdòtic pel terç oest. 

Temperatures matinals avall

L'arribada de la massa d'aire fred ha provocat un marcat descens de les temperatures a les zones de muntanya i, sobretot, s'ha notat a primera hora del matí. Hem abandonat els valors de nits tropicals dels darrers dies. Pel que fa a les temperatures màximes, la baixada es notarà clarament al Pirineu. En canvi, pujaran al pla de Lleida i al Camp de Tarragona per efecte del vent de l'oest. Les temperatures més altes de dia rondaran els 25 ºC al litoral i prelitoral.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia de sol amb alguns ruixats a les comarques de Girona, amb temperatures més baixes i un ambient més de tardor. Diumenge, cel amb més núvols, que indicaran l'arribada d'una nova tongada de pluja. Cal determinar encara si arribarà cap al vespre de diumenge o durant la matinada de dilluns. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut