Divendres: nova tongada de precipitacions localment intenses i abundants

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Es dibuixa una situació més clara de cara a les pròximes hores, amb un embossament d'aire fred en altura més ben definit sobre l'oest de França. Això ens porta a parlar avui divendres d'una nova tongada de precipitacions que que afectarà diverses comarques, tot i que de manera desigual. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat i acumulació de pluja. El vent bufarà de component est, i amb alguns cops forts al terç sud del país.

Pluja des de la matinada

La primera línia d'inestabilitat ha arribat durant la matinada. Ha entrat pel sud del país i ha resseguit la façana litoral, avançant per la costa central en direcció nord-est. Entre mitjanit i primera hora del matí, la pluja ha deixat algun registre superior als 30 mm, sobretot entorn el Baix Camp i el Tarragonès.

A mesura que avanci el matí, la precipitació podrà afectar de manera irregular altres punts de la Catalunya Central o del Prepirineu. Un dia més, la pluja difícilment arribarà a les comarques de Girona, on fins i tot poden aparèixer algunes ullades de sol. En conjunt, els registres seran modestos, tret de la meitat sud de la costa i prelitoral, on la precipitació podrà ser més continuada.

Al llarg de la tarda, els xàfecs es concentraran a l'oest de Catalunya i cap a l'extrem sud, entre les Terres de l'Ebre i el sud del Camp de Tarragona, on persistirà el risc de pluges més intenses i registres més importants. A la resta, tot i que no plogui, el cel es mantindrà força ennuvolat

Temperatura en descens

La temperatura de primera hora ha pujat un parell de graus en general, però la màxima davallarà de manera clara amb la presència de núvols i precipitacions. La baixada es notarà més al cor de Catalunya, i no tant a la costa o al Pirineu. Esperem màximes d'uns 23 o 24 graus a les Terres de l'Ebre, punts de Ponent o de l'Alt Empordà, però en general ens mourem en valors de 14 a 20 ºC.  

I el cap de setmana...

Continuarà la tendència de línies d'inestabilitat que portarien nous xàfecs. Dissabte a la meitat oest i diumenge, els ruixats podrien perdre pistonada i ser més irregulars. Les temperatures diürnes remuntaran clarament.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut