Tarda amb arribada de ruixats

Paraigua obert a estones i només a la tarda
Alberto Alcántara Actualitzat

Dues línies de núvols creuaran el país i faran que l'estabilitat no acabi d'assentar-se del tot al sud d'Europa. Persisteix el ball de les temperatures amb alts i baixos. Però, si el que desitgeu és un cap de setmana amb grans ingredients d'estiu, caldrà esperar una mica més. Sí que tindrem sol amb temperatures altes, però no disparades.

Ruixats de matinada i a la tarda

Una línia de núvols ha passat de puntetes durant la matinada i ha deixat ruixats ben febles a l'Alt Pirineu, entre dècimes i 3 o 4 mil·límetres de pluja. El matí ha estat de núvols i clarianes. A partir del migdia descarregaven nous ruixats a l'Alt Pirineu.

A la tarda es reactivarà la inestabilitat, pel pas d'una segona línia de núvols, que provocarà ruixats al Pirineu, i a les comarques d'interior, tot i que seran ruixats en general molt irregulars, poc intensos i que deixaran poca pluja. Localment hi ha possibilitat d'algun xàfec més moderat. Inicialment, els ruixats quedaran confinats a l'oest del prelitoral, però de cara al vespre també podran arribar a la façana litoral.

Tímida calor

Les temperatures tornaran a remuntar. Les mínimes han quedat entre els 10 i els 14 ºC a una gran part de Catalunya, al voltant dels 6-7 ºC al Pirineu, amb algunes glaçades molt puntuals. Les temperatures diürnes seran les que guanyaran valors amb rapidesa i arribaran a la barrera dels dels 30 ºC als indrets més càlids del país.

I el cap de setmana...

Serà més aviat assolellat. Però, compte: dissabte a la tarda s'esperen ruixats acompanyats de tempesta a les comarques del Berguedà, el Ripollès, Osona i la Garrotxa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut