Tarda i recta final de setmana amb temps estival

L'ambient d'estiu truca a la porta i ens acompanyarà en aquest canvi de mes
Néstor Gómez Actualitzat

La primera calorada d'estiu ja la tenim aquí. Si fins ara la temperatura més alta d'aquest 2019 va ser de 31 ºC a Vinebre el 23 de maig, ja us assegurem que entre divendres i diumenge pujarem molt per sobre d'aquesta xifra, fins al punt d'acostar-nos o, directament, tocar els 35 ºC. Una calor que arriba per acompanyar-nos uns quants dies.

El temps en tres lletres: S, O i L

El cel estarà serè durant tot el dia. Una gran jornada de sol a tot el país, malgrat que a primera hora hi havia alguns núvols baixos cap al delta de l'Ebre. A tot estirar, amb la calor del migdia es veurà algun núvol embrionari a les muntanyes del Pirineu i Prepirineu que no creixerà. Serà el típic núvol petitet de cotó fluix que, donada l'estabilitat atmosfèrica tan acusada, no anirà a més.

La calor puja un graó

Les temperatures diürnes tocaran amb decisió els 30 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre i a punts del pla de Lleida. I els 25 ºC de temperatura màxima se superaran amb facilitat a l'interior del país. D'aquesta manera arribarem a les portes del cap de setmana. Els matins i els vespres seran frescos, en general, i freds, en particular, al Pirineu.

Un cap de setmana càlid

Tots dos dies seran molt tranquils. Amb un dissabte i bona part de diumenge de cel serè i amb temperatures ben càlides al migdia. Només diumenge a la tarda a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran creixeran nuvolades prou gruixudes per descarregar algun ruixat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut