Divendres amb temperatura en ascens, cel variable i alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres entrem en un període de temps incert, per la proximitat d'una bossa d'aire fred o DANA que entrarà per l'oest de la península Ibèrica. A banda, es reforçaran els vents del sud, que deixaran alguns cops forts a la tarda a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà. La temperatura pujarà de manera clara en molts indrets.

Núvols a la Vall d'en Bas (Josep Soldevila)

Núvols en augment

Tindrem un matí marcat per núvols baixos a la costa i al prelitoral sud, fins i tot amb possibilitat d'alguna gota, i pel pas de núvols alts, que circularan de sud-oest a nord-est a la resta. En conjunt, tot i les teranyines de núvols prims, dominarà la sensació de sol.

El flux de núvols prims continuarà a la tarda, barrejat amb les nuvolades que s'aniran desenvolupant pel Pirineu i Prepirineu. Descarregaran alguns ruixats o tempestes moderades, puntualment fortes, que poden començar pel nord de la Catalunya Central i el Pirineu oriental, i després arribar també a altres punts de l'oest i cap a l'Alt Pirineu i l'Aran. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avis per intensitat de pluja. Probablement a la nit, entraran algunes xàfecs pel prelitoral sud.

Temperatura en ascens

S'ha registrat una pujada de la temperatura de primera hora, de 3 a 5 ºC cap al terç oest, i no tant per la façana costanera i prelitoral. Al migdia, la màxima pujarà de 2 a 4 ºC cap al nord de Catalunya i punts de l'oest. La pujada serà més notable a l'Alt Empordà. En canvi, en punts del litoral i prelitoral de la meitat sud del país, la temperatura serà semblant o una mica més baixa que la de dijous. Tindrem màximes de 31 a 32 ºC a Ponent i a l'Alt Empordà, fins i tot amb algun valor disparat per sobre. En general, estarem entre 24 i 30 ºC.

I el cap de setmana...

Es presenta amb incertesa. Tot dependrà de com acabi orientada la DANA, que sembla que s'allunyarà cap al sud-oest peninsular i, per tant, afectaria Catalunya de manera no tan general.


Tot i això, esperem núvols i també pluja, més probable al terç sud de Catalunya i durant la tarda i el vespre de dissabte. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Localment poden haver-hi acumulacions molt abundants. Caldrà veure si aquestes pluges s'acaben desplaçant per regar amb eficàcia el terç nord.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut