Diumenge: temps assolellat, calor canicular i nuvolades de tarda

Es mantindrà el domini del sol, amb el permís d'alguns núvols

Gori MasipActualitzat

Aquest dissabte hem recuperat l'estabilitat després de la tongada de xàfecs i tempestes fortes que ahir divendres van escombrar bona part de l'interior del país. Les temperatures màximes han tornat a superar els 35 a 38 graus a punts de l'interior i al Baix Ebre, així que tornem a parlar d'una calor de ple estiu, però l'habitual en aquestes dates, que estadísticament són les més càlides de l'any.

Domini del sol

El temps serà semblant al de la jornada de dissabte, dominat pel sol però amb boirines matinals interiors que s'aniran trencant amb el pas de les hores i també amb alguns núvols baixos al punts del litoral que també s'aniran trencant. A la tarda, creixeran algunes nuvolades d'evolució, fruit de la mateixa calor, sobretot cap al Pirineu i en zones de muntanya de la meitat est del país. En general, seran inofensives tot i que, de manera local, podrien arribar a deixar algun xàfec però, si ho acaba fent, seran fenòmens locals i poc importants.

Barcelona (Eva Gimeno)

Calor d'estiu

Les temperatures es mantindran sense canvis destacables o fins i tot podran pujar un parell de graus, tret de la Costa Daurada, on els valors han augmentat avui a causa del vent. Desapareixerà el vent de mestral i de tramuntana, i bufarà el de component marítim a la tarda, que mantindrà la sensació de xafogor a la façana litoral. Així doncs, la majoria de màximes es mouran entre els 30 i els 34 graus, però fregaran els 37 o 38 graus a les comarques de Ponent i de l'interior de la vall de l'Ebre.

 

I dilluns...

Farà sol al matí, però a partir del migdia s'aniran desenvolupant nuvolades i tornarà a augmentar la possibilitat de ruixats i tempestes de tarda a la zona del Pirineu i al massís dels Ports. Tot plegat, amb unes temperatures que s'aniran recuperant a poc a poc, però sense perspectives, de moment, de cap nova gran calorada.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut