Diumenge, seguiran els xàfecs i la temperatura baixarà cap al nord

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge ens acabarà de passar per damunt la pertorbació en altura. Es mantindrà la dinàmica de pas de núvols, clarianes transitòries i possibilitat de xàfecs dispersos. Els xàfecs podrien anar a més al llarg de la pròxima setmana. Si es confirma la tendència, serà una bona manera de començar el mes de setembre.

Albada rogenca amb núvols mitjos sobre el mar
Sortida del sol a Palamós (Josep Corney)


Cel ennuvolat i canviant

Repetirem la dinàmica de núvols abundants i xàfecs, que han entrat de matinada per l'oest, i s'endinsaran cap al centre de Catalunya al llarg del matí. Deixaran quantitats de precipitació molt modestes en general, i es mouran de sud-oest a nord-est, bàsicament per l'interior. Al litoral, hi haurà algun xàfec més destacat cap a la Costa Daurada. Esperem molt poca pluja o gens cap al litoral central, i petites quantitats per la Costa Brava.

A la tarda, la retirada del gruix de la nuvolositat cap a la costa permetrà l'obertura transitòria per l'oest, però això també ajudarà al creixement de noves nuvolades. Els xàfecs i les tempestes de tarda s'esperen, principalment, al Pirineu i Prepirineu o a la zona dels Ports. Durant aquest tram de la jornada, poden assolir intensitats més moderades o, puntualment, fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de precipitació. A partir del vespre, els xàfecs es mouran de nord a sud i arribaran a la Catalunya Central, sobretot cap a l'est.

Temperatura en descens

Amb el cel tapat, la temperatura de primera hora ha estat semblant o una mica superior a la de dissabte en general, mentre que la màxima baixarà de manera clara pel terç nord, i es mantindrà o pujarà lleugerament pel Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i bona part del litoral central. Esperem alguns valors d'uns 33 ºC en punts de l'interior de la vall de l'Ebre i sud de Ponent, i temperatures d'entre 24 i 31 ºC en general.

I dilluns...

El temps no s'estabilitzarà del tot, i es repetiran els xàfecs, més probables als dos extrems de Catalunya. Tot indica que tindrem una setmana de temps insegur, amb un possible episodi de pluja més general a mitjans de setmana. Veurem com s'acaben de definir els mapes del temps.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut