Diumenge, pujada forta de les temperatures i cel variable

Alberto AlcántaraActualitzat

Últim dia d'aquest cap de setmana llarg amb un temps anticiclònic, absència de precipitacions i pujada de la temperatura. Bufarà el cerç i el mestral fins a mig matí a les Terres de l'Ebre i punts del Camp de Tarragona.

Albada a la platja de Riumar (Félix López Castellanas)

Boira i núvols prims

El més destacat de diumenge seran els bancs de boira o núvols baixos, que a primera hora s'estendran per Ponent i el nord de la Catalunya Central. S'aniran reduint amb el pas de les hores, però localment persistiran fins al migdia. A la resta, esperem un matí assolellat enteranyinat per núvols alts, tot i que també es possible que s'acumulin alguns núvols baixos durant les hores centrals entre el nord de la Costa Central i el sud de la Costa Brava.

De cara a la tarda, els núvols alts i mitjans aniran en augment, sobretot per l'extrem nord-oest. El cel es veurà més enterbolit o ennuvolat en aquesta zona i enteranyinat a la resta.

Temperatures cap amunt

L'evolució de les temperatures, màximes i mínimes, serà el més destacat de la jornada. Estarem entre 6 i 8 ºC per sobre de la mitjana. A primera hora tindrem valors entre 2 i 6 ºC més alts que dissabte en molts indrets i ha costat trobar glaçades. Les màximes també repuntaran de la mateixa manera, tret de punts del litoral sud, on seran lleugerament més baixes per la desaparició del mestral reescalfat. Esperem valors de 17-20 ºC al litoral i prelitoral i per Ponent. A les Terres de l'Ebre, les màximes s'enfilaran fins als 24 ºC. Es mantindran valors de 13-15 ºC a la Catalunya Central i el Prepirineu.

Dilluns...

Catalunya se situarà en terra de ningú, entre la perifèria de la borrasca atlàntica i de l'anticicló centrat al nord d'Àfrica. El resultat serà un dia de cel enterbolit pel pas de núvols alts i mitjans. El vent serà de component oest, i això farà que la temperatura pugi un esglaó més a molts indrets.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut