Diumenge de núvols arreu i pluja poc abundant per l'oest

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui, una profunda borrasca atlàntica s'acosta cap a la Bretanya i porta un nou sistema frontal a casa nostra. Primer arribarà el front càlid, amb una dinàmica de vents de l'oest i el sud-oest, que bufaran intensos a la Costa Central i a la Costa Brava, sobretot a partir del migdia. Al final del dia entrarà la branca freda del sistema frontal. És una nova situació atlàntica que afectarà, sobretot, l'oest de Catalunya.

Pluja poc abundant per l'oest

Entre el front càlid i el front fred, el cel estarà ennuvolat arreu, amb alguna clariana transitòria, i amb núvols sempre més compactes cap al nord-oest.

La precipitació afectarà durant el matí el terç oest de Catalunya, i potser també punts del Camp de Tarragona, però fora d'alguns punts de l'Alt Pirineu, ho farà amb quantitats molt poc abundants o minses en general. La cota de neu voltarà els 900 metres, amb tendència a anar pujant.

A la tarda tindrem unes hores de pausa, tot i que continuarà precipitant cap a l'Alt Pirineu, sobretot cap al Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. La cota de neu pujarà cap als 1.600 metres. A la resta, si cau alguna gota serà anecdòtica. La branca freda del sistema frontal arribarà al final del dia, i reactivarà la precipitació pel nord-oest al llarg de la matinada, però a la resta del país el seu pas gairebé no es notarà.

Temperatura cap amunt

Amb els núvols de matinada, la temperatura de primera hora ha estat una mica més alta que la de dissabte al nord i l'oest, però una mica més baixa a la façana litoral i al prelitoral. Al migdia, la temperatura remuntarà de manera clara en punts de la vall de l'Ebre, al Pirineu i al nord-est. En punts del centre, l'oest del país i la Costa Daurada, els valors seran semblants o més baixos que ahir. Les màximes més altes seran de 20 a 21 ºC per les Terres de l'Ebre. Pujaran cap als 16-18 ºC en punts del nord-est. Molts valors quedaran entre 10 i 14 ºC.

I dilluns...

Entre la matinada i el migdia passarà el front fred, molt poc actiu, però darrere seu, amb l'entrada de l'aire fred, es reactivaran ruixats moderats, amb tempesta i calamarsa. Es registraran pluges poc abundants en general, amb alguns registres més destacats al Pirineu i al quadrant nord-est. La cota de neu baixarà dels 1.500 metres als 1.200 metres en general, però cap als 1.000 metres al final de la jornada al vessant nord.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut