Tarda assolellada i una mica ventosa

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabem la setmana amb un temps anticiclònic, amb més sol que no pas núvols. El vent s'ha reforçat ja des de la matinada, i bufarà del nord i nord-oest als dos extrems de Catalunya, amb cops més forts d'entre 70 i 100 km/h, puntualment superiors. Tot i això, anirà baixant durant la tarda.  El Servei Meteorològic ha emès un avís per ventades i per onatge.

Pocs núvols

De nou tindrem un temps força assolellat en general i durant tot el dia. Només hem tingut alguns núvols baixos al vessant nord del Pirineu durant el matí, però tota la precipitació ha caigut de matinada: 3 mm a Lac Redon, 2 a Espot o 1 a Malniu. A la tarda creixeran alguns cúmuls d'evolució esquifits i inofensius.

Temperatura més fresca o freda

Els valors de primera hora han caiugut de 3 a 6ºC al Pirineu i a l'Alt Empordà. A la resta han estat semblants a les d'ahir o una mica més altes.

També esperem màximes un pèl més curtes al migdia en general. La baixada serà més moderada al Pirineu i prepirineu. Seran valors situats per sota del normal per aquesta època de l'any, uns 5 o 7 graus per sota de la temperara mitjana mensual.

I dilluns...

El temps continuarà sent anticiclònic i, per tant, força estable. La tramuntana i el mestral, encara moderats a forts de matinada, seran substituïts per vents del sud, que portaran més humitat a la façana costanera. Matinada més freda i tarda una mica més suau en general, tret de la costa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut