Diumenge, la temperatura puja un esglaó més i entrem en onada de calor

Alberto AlcántaraActualitzat

L'ambient de ple estiu es reforçarà aquest diumenge, amb un nou repunt de la temperatura per l'interior de Catalunya. Serà una petita pujada, però que ens acostarà al pic de calor que es preveu per a dilluns i dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per calor des de diumenge a dimarts: tres dies que marquen la primera onada de calor de l'estiu. El temps continuarà força encalmat, amb vent del sud i est.

Albada sense núvols a Sant Fruitós de Bages(Josep Hernández)

A les portes dels 40 ºC

Probablement, quedarem a les portes dels 40 ºC per Ponent, on la màxima s'enfilarà cap als 39 ºC. Si cau algun 40ºC, seria la segona vegada aquest estiu, després de la calorada del 25 de juny. Veurem màxims de 35-37 ºC a la Catalunya Central i a la conca de Tremp, i de 34-35 ºC en punts de les Terres de l'Ebre o del prelitoral. També pujaran les mínimes i s'anirà fent més difícil dormir.

 

Pocs núvols

El cel continuarà assolellat en general, amb petits matisos, com alguns núvols prims que arribaran a la tarda pel nord-oest, algunes nuvolades de calor al Pirineu, sense tempesta, i alguns núvols baixos dispersos per punts de la costa al vespre, sobretot cap a la Costa Brava.

I la setmana que ve...

La calor no s'atura i, a hores d'ara, sembla que el pic de calor pel que fa a la massa d'aire càlid en el nivell de 850 hPa arribaria dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per calor per a dilluns i dimarts.

Com podem veure en el meteograma de la ciutat de Barcelona, per a dimarts es preveu una temperatura de 28,6 ºC a 1.500 metres d'altura. La temperatura mitjana climàtica és de 16,6 ºC. Per tant, estarem més de 12 ºC per sobre del normal. En la superfície, esperem valors iguals o superiors als 40 ºC per Ponent a partir de dilluns i de fins a 43 ºC, potser algun més, dimarts.

(TVC)

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut