Diumenge, la calor afluixa però no desapareix

Acaba el mes amb un ambient tòrrid
Dani Ramírez Actualitzat

Diumenge serà el quart dia consecutiu amb temperatures màximes que tocaran els 40 ºC o una mica per sobre a Ponent i a l'Ebre. Però ja li costarà més respecte a la facilitat que ho ha fet divendres i dissabte, 28 i 29 de juny de 2019. Dates que ja passarn a la història meteorològica de Catalunya per haver-se batut molts rècords de temperatura màxima absoluta. En el cas de Lleida aquesta dissabe s'ha arribat a 43,1ºC, la més alta mai vista des dels anys 40. Alcarràs ha donat 43,8º! Aquest valor representa la temperatura més alta mai enregistrada al nostre país, dada oficial de la xarxa XEMA del Meteocat (S.M.C). Situació mai vista: 10 municipis van sobrepassar els 43 graus! Realment escandalós. Onada de calor de primeríssima categoria.

Per tant, es preveu un dia de sol  i temperatures a la baixa, entre 1 i 3 graus de descens. En punts de Girona, l'Ebre, la costa i el prelitoral podrien baixar uns 5 graus. Farà molta calor, però ja no cauran més rècords. Un consol, deixa de pujar la temperatura.

Tarda variable i alguns xàfecs o tronades al Pirineu, especialment a Cerdanya i el Ripollès.

I dilluns.... seguirà aquesta tendència a desinflar-se l'onada de calor. l'Avis de perill per altes temperatures només comprendrà el pla de Lleida, entre 36 i 40 graus de màxima. Arreu baixaran entre 1 i 3 graus de nou. Tarda amb ruixats o tempestes de curta durada al Pirineu, que poden anar a més les tardes de dimarts i dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut