Diumenge, el vent anirà minvant i la temperatura baixarà a la costa

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Aquest diumenge encara tindrem unes hores de vent del nord i nord-oest, tot i que més concentrat cap al sud de la Costa Daurada i al nord de l'Empordà. Les marinades s'imposaran en una bona part de la costa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent fins al migdia.

Cel variable a Bellver de Cerdanya (Jordi Juvanteny)

Cel variable

Hem tingut una matinada de cel ennuvolat i algunes precipitacions al vessant nord del Pirineu, però a partir de primera hora del matí s'aniran obrint clarianes. També veurem alguns núvols baixos cap als Ports i en punts de la Catalunya Central o el prelitoral sud. A la resta estarà poc ennuvolat en general durant el matí, amb força sol i alguns núvols alts en trànsit.

A la tarda arribaran més bandes de núvols alts i mitjans per l'oest i el dia acabarà enterbolit. La posta de sol pot ser de postal, una vegada més. En paral·lel, també poden acumulara-se alguns núvols baixos o fins i tot algun possible banc de boira a la façana costanera per influència dels vents humits.

Temperatures en descens a la costa

Després de tocar sostre dissabte, la temperatura es desinflarà una mica cap al litoral, sobretot les mínimes a la Costa Central i, de manera més dràstica, les màximes a la Costa Daurada, la Costa Central i el sud de la Costa Brava.
 

Cap a l'interior de les Terres de l'Ebre encara esperem valors de 26 o 27 ºC, i en general ens mourem entre 18 i 24 ºC.

I dilluns...

L'anticicló es retira i entra un solc de baixes pressions. El vent bufarà de garbí, sobretot a la Costa Brava. La temperatura davallarà a la Costa Daurada i es dispararà a l'Empordà. Arribaran més núvols a la tarda, també amb precipitacions cap al nord-oest possiblement a partir del vespre. La cota de neu baixarà dels 2.200 metres fins a 1.600-1.400 metres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut