Tarda de núvols i poca pluja en general

Alberto AlcántaraActualitzat

El primer episodi de precipitació amb cara i ulls en moltes setmanes s'esperava aquest diumenge. Venia des del sud peninsular, cosa que implicava un cert grau d'incertesa. Els últims mapes han fet un tomb a la previsió i el seguiment del temps real l'està confirmant. Finalment, el canvi serà molt més limitat del previst inicialment.

Episodi desinflat

La pluja trigarà unes quantes hores a arribar. De fet, el matí ha estat marcat per l'augment de la nuvolositat, però la precipitació només ha tret el nas per l'extrem sud passat el migdia. Al voltant de les 14 no havíem arribat ni a 1 mm de pluja.

Durant la segona part de la tarda, el vespre i la matinada, la pluja arribarà, però de forma minsa, a més comarques de l'interior de l'oest. Gairebé no tindran força per arribar al Pirineu occidental. I pel que fa a les comarques de Barcelona i Girona, tot sembla indicar que la pluja, si cau, serà anecdòtica. Quan hagi passat tot, les pluges significatives s'hauran quedat concentrades només cap al sud de les Terres de l'Ebre. Res a veure, doncs, amb la seqüència prevista en els mapes dels dos últims dies. 

Temperatura màxima en descens

Diumenge es reduirà el contrast tèrmic entre el dia i la nit. A primera hora encara farà fred, tot i que la mínima pujarà una mica. Al migdia, amb el cel previsiblement ennuvolat en general, la màxima baixarà, i quedarem per sota dels 15-17 ºC arreu.

I dilluns...

D'entrada, encara plourà durant la matinada a l'extrem sud. Durant el matí, la precipitació tendirà a retirar-se, malgrat que encara quedarà risc de nous ruixats minsos, sobretot cap al Pirineu i a la tarda. 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut