Diumenge amb calor i més núvols durant la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui diumenge entra una mica més d'aire fred per les capes altes i mitjanes de l'atmosfera (-11ºC a uns 5.600 metres d'altura), i això pot alimentar algun ruixat i portar alguns núvols més durant la tarda. Les tempestes es formaran entre l'Aragó i les muntanyes de Castelló, amb la possibilitat que avancin cap als Ports, la Terra Alta o punts de Ponent al final del dia o cap a mitjanit. Sembla que no serien importants i els darrers mapes rebaixen aquesta probabilitat.

Més núvols a la tarda

Vindrem d'una matinada amb núvols baixos costaners a les Terres de l'Ebre i al matí encara es mantindran pel sud de la Costa Daurada. A la resta farà més sol, però arribaran algunes bandes de núvols prims per l'oest que deixaran el cel més enteranyinat a estones. A la tarda, creixeran nuvolades al Pirineu i també entraran nuvolades des de la Serralada Ibèrica cap a l'interior de l'Ebre. És probable que tinguem algun ruixat de tarda cap als Ports, i cap al vespre al Pirineu occidental. De nit no es descarten xàfecs o tronades aïllades a l'oest de Lleida.

Ambient calorós al migdia

La temperatura pot repuntar una mica més, de la mà dels vents del sud-est. El límit el continuaran marcant les comarques de Ponent, on la temperatura diürna oscil.larà entre els 32 i 35º C. A la costa es quedaran entre 27 i 30ºC.

 

I per la Diada...

Farem un altre pas cap a un temps més insegur. L'anticicló centreeuropeu perdrà força i es desplaçarà més cap a l'est, i això afavorirà l'arribada de pertorbacions a casa nostra.

Per començar, dilluns 11 de setembre poden entrar algunes nuvolades de matinada, que es mourien de sud a nord. No es descarta que puguin deixar alguna gota a l'entorn del Pirineu, Prepirineu, punts de Lleida, la Catalunya Central i al prelitoral barceloní. Els actes matiners de la Diada potser hauran de fer-se sota el paraigua i amb gotellades. En general, les hores centrals del dia serà de sol o pocs núvols a la costa i al prelitoral. A la tarda, els xàfecs apareixeran cap a l'Aran i l'Alt Pirineu. Al vespre arribaran núvols més gruixuts per l'extrem sud.

La temperatura continuarà sent força alta, amb un lleuger ascens de la mínima per la banda del litoral i prelitoral, i de la màxima pel nord-est.

Dimarts i dimecres el temps farà un tomb més important. Entre el migdia de dimarts i la matinada de dimecres podriem tenir un episodi de tempestes fortes a punts de Ponent (oest de Lleida), la Franja de Ponent (Baix Cinca i Matarranya). Risc alt d'aiguats i alguna pedregada. De nit poden agafar més intensitat al Pla de Lleida i la matinada de dimecres alguns xàfecs forts es poden donar a la costa de Barcelona i al Baix Empordà.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut