Diumenge de calor i també tempestes

Redacció Actualitzat

Acabarem el cap de setmana amb calor forta, malgrat que l'ascens de la temperatura quedarà frenat. Fins i tot la màxima baixarà una mica en alguns indrets. La baixa tèrmica de l'interior peninsular continuarà generant núvols que viatjaran en direcció nord-est. Alguns arribaran a casa nostra.

Sol, núvols i alguns ruixats forts

D'entrada veurem el cel una mica més variable, amb l'arribada de bandes de núvols alts durant el matí. En general sol i calor intensa. Durant les hores centrals del dia creixeran núvols d'evolució a punts de muntanya. En aquest cas, sí que esperem més activitat: hi haurà alguns ruixats al Pirineu i a l'entorn del Port. Fins i tot, de cara a la nit, pot saltar algun ruixat a altres indrets del terç sud o de ponent. La nuvolositat s'estendrà durant la fase final del dia.

L'escalada tèrmica s'atura

La temperatura matinal pujarà a la costa, mentre que la màxima serà molt semblant a la de dissabte. La calor i la xafogor seran intenses, malgrat que la temperatura pot baixar una mica cap al prelitoral.

I dilluns...

Augmentarà la inestabilitat i el risc de ruixats a l'interior, la Catalunya Central i potser en punts del tram sud de la costa. La temperatura caurà de manera molt notable per l'oest de Catalunya. Màximes entre 27 i 33 graus. Per tant, descens de 5 a 10 graus a punts de l'interior, però només un parell de graus a la costa, aquí encara amb xafogor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut