Diumenge amb més sol i vent de ponent

Alberto AlcántaraActualitzat

Un cop ha passat el front associat a la borrasca Domingos, quedarà un diumenge força assolellat en general, marcat per l'entrada de vent de component oest. Es notarà sobretot al litoral i prelitoral Central i al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre durant la primera meitat del dia. Per aquest motiu es mantenen activats els avisos per vent i onatge del Servei Meteorològic de Catalunya.
 


Dia assolellat en conjunt

L'excepció al cel més aviat serè la trobarem al Pirineu i al Prepirineu, on es mantindrà un cel mig ennuvolat. Durant el matí, amb restes de núvols al vessant sud. A la tarda, una cua frontal travessarà França i relliscarà pel Pirineu, amb possibilitat de precipitacions poc abundants a l'extrem nord, i amb una cota de neu d'uns 1.700-1-800 metres. A la resta, cel ben blau o amb alguna teranyina de núvols prims, i alguns bancs de boira matinal en punts de l'interior.

Temperatura amunt i avall

La temperatura de primera hora ha estat més alta en general a causa del vent. Al migdia, esperem màximes més altes que dissabte per Ponent i la Catalunya Central. Baixaran cap al prelitoral sud i les Terres de l'Ebre i la costa empordanesa. Els valors més alts arribaran als 20-22 ºC al llarg de la façana litoral.

I dilluns...

De mica en mica, s'anirà acostant la dorsal de l'anticicló de les Açores, però també tindrem una mica d'aire fred per les capes altes. Esperem alguns ruixats de tarda al Pirineu i a l'interior del nord-est, amb possibilitat que arribin a la costa a última hora. La temperatura baixarà en general.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut