Dissabte torna el sol

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem el cap de setmana amb un dissabte que no tindrà res a veure amb el dia anterior. Temps anticiclònic, una mica ventós i amb molt poca precipitació. El mestral bufarà moderat a les Terres de l'Ebre i la tramuntana amb alguns cops forts al Cap de Creus. El vent de nord es mantindrà bufant tot el cap de setamana sobretot als dos extrems del país.

Temps estable

El dia estarà marcat pel sol, però també hi haurà alguns matisos. Al matí, a causa de la humitat aportada per les pluges, tindrem bancs de boira o núvols baixos a punts d'interior, sobretot a punts de la Catalunya Central i el nord-est. També tindrem un cel tapat de núvols baixos al vessant nord de l'Alt Pirineu. A la resta, el matí serà assolellat.

A partir de migdia, serà el torn de les dinàmiques més primaverals, amb creixement de nuvolades d'evolució, al Pirineu, al Prepirineu i a zones de muntanya del nord-est. Podria donar-se alguna gotellada, però la precipitació més important es preveu a última hora al vessant nord del Pirineu. La cota de neu pujarà cap als 1.500 metres, però a última hora baixarà fina els 1.000 metres.

Temperatures diürnes en ascens

A primera hora encara tindrem un ambient força fred, però a migdia, la presència del sol farà pujar la temperatura. Recuperarem valors de 20ºC a molts indrets, fins i tot amb puntes pròximes als 25ºC a punts del sud i de ponent.

I diumenge...

Pendents de les restes de precipitació cap a la Vall d'Aran durant la matinada, amb una cota de neu que voltarà els 800 metres. En general, el dia serà assolellat, amb alguns núvols d'evolució.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut