Tarda de transició abans d'un episodi de pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana portarà canvis meteorològics, però dissabte encara no els notem del tot. La pertorbació encara està molt lluny, al nord de l'Àfrica, i haurem d'esperar a diumenge a la tarda per obrir el paraigua.

Sol i núvols

Els vents humits acumularan alguns núvols costaners, al sector del litoral. Durant la tarda també esperem nuvolades d'evolució a punts de muntanya, en principi sense derivar en ruixats, tant al Pirineu com al prelitoral. De matinada començaran a arribar núvols més compactes per l'extrem sud.

Temperatura estancada

No hi haurà un canvi de temperatures significatiu. El matí ha estat fresc o fred en general, amb valors un pèl més baixos que els de divendres gairebé arreu. Al migdia pot baixar una mica la temperatura cap a la costa. En canvi, pujaran lleugerament cap al Pirineu. Estarem entre els 15 i els 20ºC en general.

I diumenge...

Els últims mapes han canviat lleugerament: continuem esperant el canvi de temps però sembla que trigarà una mica més del previst inicialment, i no arribarà durant el matí sinó a la tarda.

En tot cas, entre la tarda de diumenge i la matinada de dilluns, esperem pluja a moltes comarques. La cota de neu voltarà els 1.800 metres. Aquesta és la seqüència prevista:

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut