Canvi de temps amb davallada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte tenim un altre canvi de temps fugaç, que portarà poca precipitació de la mà d'un front que penja de la profunda borrasca Eunice. El pas del front provocarà una normalització de la temperatura diürna.

Arc de Sant Martí a Santa Maria d'Oló (Jordi Badia)

A més, també tindrem vent de nord i nord-oest, amb alguns cops forts a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, fins i tot algun de molt fort a l'Alt Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge a la Costa Brava.

Núvols abundants, però poca precipitació

El front deixarà un cel força ennuvolat durant una gran part del dia. La matinada i el matí portaran les primeres precipitacions, que avançaran des de l'oest cap al centre del país. Amb el pas de les hores arribaran a punts del prelitoral i, eventualment, de la costa. Seran precipitacions minses o poc abundants en general, amb algun moment de precipitació localment moderada i algun registre més abundant en punts del nord de la Catalunya Central o el Prepirineu. El front es retirarà al voltant de mitja tarda.

La cota de neu baixarà dels 1.200 als 800 metres al vessant nord del Pirineu. A la resta del Pirineu i Prepirineu i al massís del Port quedarà al voltant dels 1.000 metres. A partir de mitja tarda s'obriran clarianes per l'oest.

Temperatura en descens

El dia ha començat sense gaire fred, amb valors de primera hora més alts que els d'ahir. Podeu consultar els valors extrems en el visor Meteodades TV3.

 

En canvi, la temperatura davallarà un cop passi el front. Els valors diürns seran clarament més baixos en general. Les mínimes es donaran al final del dia.

Evolució de la temperatura per a dissabte a les 14 UTC(WRF / TVC)

Tot plegat, registrarem valors normals per a l'època de l'any, després d'un divendres amb valors uns 10 ºC per sobre de la mitjana climàtica i diversos rècords.
 

 

I diumenge...

Torna l'anticicló, en un diumenge amb un matí més fred i amb un migdia amb temperatura en ascens. El cel es veurà assolellat o poc ennuvolat en general, més tapat al vessant nord del Pirineu.

 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut