Tarda amb ruixats al Pirineu i punts del nord-est

Alberto Alcántara Actualitzat

El cap de setmana tendirà a l'estabilitat, però dissabte encara tenim aire fred a les capes altes atmosfèriques, i això afavoreix el desenvolupament de nuvolades. Ha bufat una mica de mestral matinal a les Terres de l'Ebre, mentre que a partir de la tarda, la tramuntana s'animarà a l'Empordà.

Ruixats al Pirineu

El dia tindrà dues parts. El matí ha estat de cel variable, amb presència de núvols alts i mitjans en trànsit i alguns de baixos cap al nord-est i al vessant nord del Pirineu, amb alguns plugims matinals. Al voltant del migdia ja descarregave els primers ruixats derivats de l'evolució diürna, sobretot cap al Pirineu Central i l'oriental.

A la tarda, els ruixats s'intensificaran cap al Pirineu oriental. El Ripollès, la Garrotxa, i potser també el Berguedà, seran les comarques on hi haurà els xàfecs més abundants i, localment, més intensos, amb risc d'alguna calamarsada. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. També hi haurà nuvolades al prelitoral. A la resta de Catalunya dominarà el sol.

Temperatura una mica més baixa

Després d'assolir els 30ºC la tarda de divendres, la temperatura recularà una mica en general. De tota manera encara resistiran valors de 27-28ºC com a màxim. On més es notarà el canvi és a les zones del nord-est on descarreguin els ruixats.

I diumenge...

L'ambient serà més fresc al matí, i farà un dia més assolellat, amb núvols d'evolució, algunes teranyines de cirrus i amb tramuntana reescalfada.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut